Skip to main content


 

Toerisme Balen maakt het ‘keitof in Balen’


De komende dagen worden er 500 keitoffe zwerfkeien in Balen en Olmen geplaatst. Een keitoffe zwerfkei is een geverfde steen met bv. een figuurtje, gezichtje, tekstje, … een klein kunstwerkje dus! De bedoeling is dat de keien gevonden en meegenomen worden naar een andere plaats. Dus als je een kei tegen komt, mag je hem meenemen en een andere plaats geven.

Ga in Balen of Olmen dus op zoek naar zwerfkeien met op de achterkant ‘keitof in Balen’ en een nummer. Kom ze toevallig tegen tijdens je wandelingen of kijk op de Facebookgroep ‘keitof in Balenvoor tips waar de keien liggen. 

Wat moet je doen als je een kei vindt met op de achterkant ‘keitof in Balen’?
- Neem de kei mee
- Geef de kei een nieuwe plaats en neem een foto van de kei met een beetje van de omgeving errond
- Word lid van de facebook groep ‘Keitof in Balen’ 
- Post een foto van de kei op de nieuwe plaats met in de tekst waar je hem vond en waar hij nu naartoe is gegaan: bv. ‘Keitof In Balen 001 gevonden in Scheps en hij gaat nu de Keiheuvel ontdekken’
- Volg de verdere reis van de kei in de facebook groep ‘keitof in Balen’ 
- Ga gerust op zoek naar nog andere keien en laat ze Balen en Olmen verder ontdekken


Ga hier rechtstreeks naar de Facebookgroep 'Keitof in Balen'
 

Nog wat extra tips: 


- Leg de keien neer zodat ze ook gevonden kunnen worden, als je ze ergens heel diep onder een struik verstopt, kunnen ze immers niet verder meer op reis gaan.
- Leg ze best ook niet in de buurt van gevaarlijke plaatsen zoals drukke wegen, kinderen zien in hun enthousiasme immers geen gevaar en gaan recht op het keitje af.