Skip to main content

Aardbeien Daniël Boons

Daniël Boons kreeg de liefde voor de aardbeienteelt van zijn ouders. Sinds 1983 kweekt hij de lekkere rode vruchten in zijn serres in Rosselaar. “Het aardbeienseizoen loopt van half april tot begin november, maar vanaf half maart is het hier al één en al bedrijvigheid. Op hoogdagen werken we met vier personen. De aardbeienteelt is dan ook een erg arbeidsintensief proces”, zegt Daniël.

Daniël teelt zijn aardbeien volgens het lastenboek van veiling Hoogstraten. Zijn vruchten zijn ook Global-Gap gecertificeerd en voldoen dus aan de strengste Europese normen voor duurzaamheid en milieu. Naast de bekende Elsanta zomeraardbei heeft hij nog verschillende andere soorten. De laatste jaren heeft hij zich vooral toegelegd op rechtstreekse verkoop aan particulieren en kleine verwerkers. Daniël: “De overschot gaat dan naar de veiling. En daarnaast hebben we ook nog twee automaten aan huis, waar mensen in het seizoen van ’s morgens tot ’s avonds terecht kunnen voor heerlijk dagverse aardbeien.”

Als je ganser dagen tussen de aardbeien zit, geraak je die rode vrucht op den duur dan niet beu? “Absoluut niet! De goesting in aardbeien is in het begin van het seizoen misschien net iets groter dan op het einde, maar eigenlijk kan ik er van blijven eten. Het liefst heb ik ze puur”, likkebaardt Daniël.

Info:

Aardbeien Daniël Boons,
Grees 9 (Rosselaar),
0494/28 11 48

automaat 24u/24u

Ook interessant voor jou