Skip to main content

Keurslager Willekens

In de schaduw van de kerk in het Centrum heeft Jan Willekens al twintig jaar zijn beenhouwerij. “Het is een harde, maar héél plezante stiel. Mijn werkdagen beginnen ten laatste om 6u met de eerste bereidingen en meestal eindig ik rond 20u na de administratie. Dat hou je alleen maar vol als je je vak met liefde uitoefent”, zegt Jan trots.

“Ik probeer zoveel mogelijk uit te blinken met eigen bereidingen, zo vers mogelijke producten en dingen die je in andere winkels niet vindt. Zo staan we bekend om ons uitgebreid aanbod aan salades en bijvoorbeeld ook onze streekpatés doen het enorm goed. Zelf ben ik de ganse dag aan het proeven, je moet toch weten wat je verkoopt”, knipoogt de Keurslager.

Jan is erg blij dat ‘Tiejn & Taander’ het vakmanschap van de Balense streekproducenten helpt promoten. “Ik verwerk zelf ook graag lokale producten in mijn bereidingen, dus ik kan dit initiatief alleen maar toejuichen. In dat opzicht heb ik een paar jaar geleden samen met twee andere Balense slagers trouwens de Kruierburger gelanceerd, noem het gerust ‘de betere hamburger’. Het is een mooi voorbeeld van hoe ook ‘concurrenten’ kunnen samenwerken. Elke zichzelf respecterende gemeente heeft een typisch streekgerecht, dus konden wij niet achterblijven!”

Info:

Keurslager Willekens,
Markt 3 (Centrum),
014/81 24 18,

Facebook-pagina
 

 

Ook interessant voor jou