Skip to main content

Hondenlosloopweide op Keiheuvel is feest voor de honden

Het Agentschap Natuur en Bos (ANB) heeft op Keiheuvel een hondenlosloopweide aangelegd. Je vindt deze langs de Heerbaan. De bedoeling van zo’n zone is dat honden vrij kunnen loslopen, weliswaar onder toezicht van hun baasje, binnen een speciaal afgebakende groene zone.

plan hondenlosloopzone Balen


Honden aan de leiband in de natuur

In bossen en natuurgebieden moeten honden altijd aan de leiband. Dit is belangrijk voor de veiligheid van zowel kinderen als andere recreanten. Drie op vier wandelaars voelen zich immers niet comfortabel bij loslopende honden. Maar ook voor de bescherming van planten en dieren. Zo is er op Keiheuvel tijdens het natuurherstelproject onlangs vastgesteld dat er een zeldzame nachtzwaluw werd doodgebeten (vermoedelijk door een loslopende hond). Hou dus je hond steeds aan de leiband in de natuur.


Goede afspraken

Maar uiteraard mogen ook honden vrij genieten van de natuur. Vandaar deze hondenlosloopweide. In deze afgebakende zone op Keiheuvel mogen honden zich naar hartenlust uitleven. Maar het ANB maakt ook graag goede afspraken over deze losloopzones:

  •  Honden mogen vrij rondlopen, maar steeds onder toezicht van het baasje.
  •  Ruim ook in de losloopzone de hondenpoep op.
  •  Hou het in de losloopzone veilig voor andere bezoekers en honden.
  •  Hou je hond steeds aan de lijn buiten de losloopzone.
     

Info:

Recreatie- en Natuurpark Keiheuvel
17de Esc. Lichtvliegwezenlaan 14
2490 Balen
www.keiheuvel.be
info@ontdekbalen.be
014 74 41 95
 

Ook interessant voor jou