Skip to main content

Fietshappening de Schakel
 

Op de laatste zondag van augustus sluiten we de zomervakantie voor de 32ste keer af met een grootse familiehappening: de Schakelfietstocht. Via rustige wegen fiets je langs de mooiste plekjes in de regio. Om de ca. 10 km is er een stopplaats met 'hut' voorzien waar je bij een hapje en/of drankje kan genieten van animatie voor jong en oud. Heel het parcours is bewegwijzerd, je bepaalt zelf de afstand. In Balen kan je tussen 8u en 14u vertrekken aan de ‘Kruierhut’ (VC De Kruierie) of de ‘Tutterhut’ (FC Germeer).

Prijs: €5

Op zondag 28 augustus wordt voor de 32ste maal De Schakel georganiseerd. In de Antwerpse Kempen zal er weer ge-schakel-d worden langs een spinnenweb van routes.
De deelnemers fietsen over duidelijk afgepijlde routes die in 2 richtingen lopen. Er zijn 45 start- en controleplaatsen, die "Kempenhutten" genoemd worden. In die hutten is altijd iets te beleven maar ze zijn allemaal verschillend. Overal is de couleur locale te herkennen, is er animatie, vaak voor groot en klein, en is er een ruime keuze om de inwendige mens te verstevigen.

In Balen kan je vertrekken vanuit de Kruierhut waar VVV Balen/toerisme jullie zullen verwelkomen. Dit jaar zijn de routes vernieuwd richting Mol-Rauw & Olmen en er is één nieuwe route namelijk richting Lommel-Kerkhoven.
Meer info: www.schakel.be