Skip to main content

De Pastorij - het kloppende hart van Olmen!
 
 

MENSEN SAMENBRENGEN
 
Al gehoord? Er waait een frisse wind door de Pastorij in Olmen. Stuwende krachten? Aanwezig. 
Ferm, het vrouwennetwerk, het lokaal bestuur van Balen, De Schakel en een dozijn enthousiaste vrijwilligers vanuit de verschillende verenigingen die Olmen en Balen rijk zijn. Hun missie? Duidelijk. Terug naar de roots, de kern, het hart van de Pastorij: mensen samenbrengen, aanzetten tot ontmoeten en verbinden.
  
De verhalen van vroeger? Die staan volledig ten dienste van de Pastorij. De oase van rust onder de boomgaard: de prachtige moerbeien aan het poortgebouw, de appelen- en perenlaars en de moestuin van weleer. Pastoor Verbist en zus Fanny, die kruidendokter avant la lettre was, gebruikte de tuinkruiden om mensen te helen. Het mysterie van de graaf (ringgracht) met de ontelbare vissen, het zwemmen in de vaart,… We hergebruiken de oude verhalen en maken er nieuwe herinneringen mee. Kom jij mee ontdekken?
 
Dé plek waar inwoners en verenigingen zich kunnen thuis voelen. 
 
Laat je onderdompelen in een totaalbeleving die zich afspeelt in en rond de oude pastorijwoning. Paradeer door de prachtig aangelegde bloemen- en kruidentuin, geniet van kunst en nestel je in de knusse banken en geniet. Beleef gedeelde familiemomenten en breng een bezoekje aan het winkelpunt. Hier worden handgemaakte producten uit de Pastorijtuin te koop aangeboden door de Schakel. Denk aan droogbloemen, verschillende theesoorten en kruidenmengelingen. Binnen bouwen we een multifunctionele belevingsruimte, waar je de producten kan uitproberen als je deelneemt aan een workshop, een deelbureau huurt of komt studeren tijdens een blokperiode. En uiteraard blijft de pastorij de heimat voor verenigingen die er terecht kunnen voor hun activiteiten, tentoonstellingen, vergaderingen en ontmoetingsmomenten.  

Een project van Ferm (samenferm.be) en de gemeente Balen met de steun van ELFPO

met de steun van ELFPO
 
PLANT MET ONS MEE EN ZAAI GELUK!
Ben jij de vrijwilliger en/of vereniging met groene vingers die we zoeken voor de pastorij?
 
Een doel is een droom met een deadline. Ons doel: deze prachtige belevingstuin aanplanten, samen met jou. Hiervoor kunnen we alle hulp gebruiken! Heb jij een serre of wil je gewoon in je huiskamer zonnebloemen, basilicum, siererwten of vergeet-me-nietjes planten? Wij geven het een nieuw leven in de pastorijtuin!  We delen samen met Tuinhier kruiden en bloemenzaden, uiteraard vergezeld van de nodige potgrond. 
 
Onze deadline:  stuur ons een mail of bel ons en reserveer je stekje. Kom vervolgens op zaterdag 27 maart tussen 10u en 14u je deel ophalen in de Pastorij. Op zaterdag 15 mei tussen 10 en 14u planten we dan alles aan en laten we alles verder groeien in onze tuin. 

Contacteer Michiel om je gratis zadenpakket incl. potgrond te bestellen:
Tuinhier Olmen
Michiel Bijlemans 
tuinhierolmen@gmail.com
0474 85 66 96                                                                        
            

Info samenwerkingsproject:

Ferm - Tijs Van Langenhove  
pastorij@samenferm.be
0473 56 48 92


Beheer en reservaties:

Vrijetijdscentrum De Kruierie
info@ontdekbalen.be
014/74 40 50