Skip to main content

 

 

Boeking en reserveren

 


! opgelet: het boekingssysteem geeft het arrangement weer als 1 nacht, maar het gaat wel degelijk om een arrangement van 2 nachten (1e nacht op Keiheuvel, 2de nacht aan Pastorij Olmen).
Dit is zo gemaakt omdat de verblijven niet apart kunnen geboekt worden, het gaat steeds om een arrangement in de 2 verblijven. 
Kies dus jouw aankomstdatum, de vertrekdatum zal dus in werkelijkheid 1 dag later zijn dan wat het boekingssysteem aangeeft! 
voorbeeld: je wilt de expeditie doen van 20 tem 22 aug, je kiest als aankomstdatum 20 aug, het systeem geeft automatisch als vetrekdatum 21 aug, maar de laatste dag is wel degelijk 22 aug. 

 

! Bekijk hieronder ook al even een overzicht met prijzen van de diverse maaltijdpakketten (optioneel bij te boeken) zodat je tijdens de boeking makkelijk je keuze kan maken. 

Veelgestelde vragen:
wat zijn de maaltijdpakketten en wat zijn de prijzen hiervan?
wat is er aanwezig in de verblijven?
wat staat er in het roadbook? bekijk het hier digitaal!

 

Wachtlijst 2025

 

 

Expeditie Buitengewoon #indekempen
 

Expeditie Buitengewoon is een 3-daagse wandeltrektocht voor avontuurlijke gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar*, al dan niet met hun trouwe viervoeter. De trektocht bevat 3 dagtochten tussen 11 en 15 km (elke tocht kan je zelf ook inkorten). Tijdens deze tochten wandel je gewoon buiten in de prachtige Balense natuur, maar ’s avonds overnacht je in een buitengewoon verblijf: Expeditie Buitengewoon dus! 
 

* richtleeftijd, bekijk de afstanden in het digitaal roadbook om in te schatten of jouw kinderen dit al aankunnen 


De expeditie start op de parking van het kerkplein van Rosselaar, een gehucht van Balen. De auto mag vanaf nu 3 dagen op rust. Je kan elke route makkelijk volgen via de wandelknooppunten in het roadbook dat je op voorhand per post ontvangt. Hierin vind je ook een overzicht van bankjes, horeca- en winkelpunten die je onderweg en bij de slaaplocaties tegenkomt. 

Buitengewoon Vogelhuis op Keiheuvel
Overnachten doe je in buitengewone verblijven. Het eerste vinden we achteraan op recreatiedomein Keiheuvel, verscholen tussen de bomen. Om de link met de natuur te behouden is dit verblijf geïnspireerd op een reusachtig vogelhuis. Het vogelhuis biedt een avontuurlijk, maar warm nest voor 6 personen. Er is ook een compacte keuken, een kleine omheinde tuin en een hok voor 2 honden. Eten en chillen kan op het terras, dat overdekt kan worden bij regenweer. Voor het sanitair kan er gebruik gemaakt worden van de voorzieningen van de trekkershutten van het domein.

To cook or not to cook?
Voor het eten bieden we diverse mogelijkheden: je kan zelf kokkerellen in het keukentje, een bezoekje brengen aan de lokale horeca of je kan ervoor kiezen om volledig bereide maaltijden te laten leveren in je verblijf. Deze service wordt verzorgt door fietscafé Iverans uit Olmen. Zij zorgen ervoor dat de gekozen maaltijden (ontbijt, lunch en/of diner) klaarstaan in de koelkast van het verblijf bij aankomst. De maaltijdservice kan geboekt worden zowel voor de overnachting in het verblijf op de Keiheuvel als die in het tweede verblijf aan de Pastorij van Olmen. De koelkasten van de verblijven zijn verder ook gevuld met  drankjes, waar tegen kostprijs van genoten kan worden.

Studenten bouwen Vogelnest aan Pastorij van Olmen
Voor de bouw van het verblijf aan de Pastorij van Olmen werd er samengewerkt met de tweedejaars studenten Bachelor Bouw van Thomas More te Geel. Zij bouwden een vogelnest op palen, met een verblijf in de vorm van een reusachtig ei. Ook in dit verblijf zijn 6 bedden, een keukentje, (overdekt) terras en plaats voor 2 honden aanwezig. Voor de gasten staan de toiletten van de Pastorij ter beschikking en er is in de tuin ook een buitendouche.

Verblijf 2 nachten (tot 6 personen en 2 honden)
1e nacht op recreatiepark Keiheuvel, 2de nacht aan Pastorij Olmen
€330 per verblijf van 2 nachten
incl. afgedrukte roadbooks per post 
incl. lakens en handdoeken in elk verblijf
incl. poetsservice
excl. maaltijden en dranken