Skip to main content

Aardappelen Lemmens 

Al meer dan vijftien jaar beheersen aardappelen het leven van Gerd Lemmens. “Het begon als een weddenschap met mijn moeder. Zij geloofde nooit dat ik mijnen hof vol patatten zou zetten. Maar ik deed het toch en het bleek mijn beste oogst ooit. Daarmee was de trein vertrokken. Nu ben ik halftijds patattenboer, een uit de hand gelopen hobby die ik combineer met mijn job als hoofdtechnicus bij de Vlaamse Waterweg.”
Gerd teelt zijn aardappelen deels in zijn achtertuin en deels op enkele velden in een omtrek van een kilometer. “Onze aardappelen zijn dus op en top Balense producten en die worden blijkbaar gesmaakt. We hebben zelfs klanten uit de omgeving van Tongeren en Sint-Truiden die speciaal naar Balen komen afgezakt voor onze lekkere patatjes.”

Aardappelliefhebbers kunnen 24 op 24 terecht in de automaat langs Gerheide. “Daarnaast kunnen ze natuurlijk ook gewoon bestellen en afhalen. We hebben ook geschilde aardappelen in de aanbieding en leveren aan bijvoorbeeld rusthuizen en verenigingen. We houden het bewust kleinschalig en gaan niet de industriële toer op. We telen net genoeg om aan de vraag van onze klanten te voldoen. En dat proberen we zo biologisch mogelijk te doen.”

Info: 

Aardappelen Lemmens,
Gerheide 33 (Centrum),
014/81 12 37

automaat 24u/24u

Ook interessant voor jou