Skip to main content

Bakkerij Mariën

Bakkerij Mariën vierde onlangs haar 60-jarig bestaan. “Het begon allemaal in 1958, toen mijn vader Dictus vanuit zijn ouderlijk huis in de Gasthuisstraat zijn eerste bakkerij begon”, zegt Paul Mariën. Hij nam in 1991 de fakkel over en runt de zaak nu met zijn vrouw Marleen en zijn dochter Joyce (zie foto). “We verhuisden in de jaren 90 ook naar de ambachtelijke zone Holven. De 40 broden per dag van weleer zijn er ondertussen meer dan 4.000 geworden.”

Bakkerij Mariën is een ambachtelijke bakkerij, die ver buiten Balen bekend is. “We leveren dan ook dagelijks aan een 40-tal klanten in de regio. Daarnaast hebben we ook 20 winkels in eigen beheer.”

Vandaag maakt de bakkerij gebruik van de modernste computergestuurde machines. “Toch worden onze producten nog steeds afgewerkt door de ervaren vakmanshanden van een vijftigtal professionele bakkers. We werken ook alleen met kwaliteitsingrediënten, enkel zo kunnen we een eersteklas product afleveren.”

Bakkerij Mariën is ook de lokale producent van de Kruierkoeken. Momenteel wordt achter de schermen aan een vernieuwde en verbeterde versie gewerkt, zodat deze Balense lekkernijen binnenkort weer verkrijgbaar zijn.

Info:

Bakkerij - Patisserie Mariën/ Van Heuckelom
Molenstraat 2, Balen 
014 81 19 20

www.marienbakkerijproducten.com

Ook interessant voor jou