Skip to main content

Imker Bukenbergs

Van jong af aan zijn we gefascineerd door de natuur en de wereld van de bijen. Op een dag kwam de vrouw des huizes thuis met een flyer over “Imkeren voor beginners” van de Sint Ambrosius gilde in Mol en vroeg voor de grap of dit niets voor mij was. En zo startte we enkele jaren geleden aan de imkercursus voor beginners en kreeg ik mijn eerste bijenvolk. Een paar jaar later hebben we een 20 tal bijenkasten en is onze hobby uitgegroeid tot een passie. Regelmatig volgen we voordrachten en cursussen om ons bij te schaven. Ook kweken we onze eigen Koninginnen. 

In het vroege voorjaar gaan we met een deel van onze kasten naar de Kersenbloesem voor de bestuiving in de buurt van Sint Truiden. De honing die de bijen hier verzamelen roeren we tot een zachte crème honing van Kersen. Lokaal oogsten we onze vloeibare Lente Honing, dit is een zeer lekkere zoete honing met een subtiele smaak en fijne structuur. De bijen vliegen hiervoor voornamelijk op de Acacia en de Paardenkastanje. Later op het seizoen oogsten we onze vloeibare Zomer Honing, deze is over het algemeen iets donkerder en wat krachtiger van smaak. De bijen vliegen hiervoor voornamelijk op de Linde en de Tamme Kastanje.

Voor de liefhebbers die van honing in de puurste vorm houden hebben we in de zomer een beperkte voorraad Raathoning. Dit is de honing zoals de bijen deze maken. Ze krijgen van ons geen begin, maar ze bouwen de raten volledige zelf op. Hier brengen ze dan de honing in. Wanneer de honing rijp is verzegelen de bijen de cellen met een wasdekseltje.

Een ander minder gekend product dat de bijen maken is Propolis, hier maken we een Propolis Tinctuur van. Dit is een natuurlijk antibioticum, verhoogd de weerstand en werkt ontstekingsremmend.

Verder zijn we achter de schermen nog bezig met wat andere projecten waar we op dit moment nog niets van mogen zeggen.
 

 

Info: 

Imker Bukenbergs
Astridlaan 20
2490 Balen
imker.bukenbergs@outlook.com
014/88 38 88
0497/ 29 88 69

facebook-pagina
instagram-pagina