Skip to main content

Imkerij Cristael

Natuurliefhebber Dirk Cristael maakte rond zijn 18de voor het eerst kennis met de wondere wereld van de honingbij. “In 1992 kreeg ik mijn eerste bijenvolk. Daarna volgde ik verschillende imkercursussen en bleef ik me constant bijscholen. Nu heb ik zelf 24 bijenkasten en geef ik ook al jaren voordrachten over bijen(teelt)”, vertelt Dirk.

Voor een potje heerlijk ambachtelijke honing kan je zowel bij Dirk thuis als in een aantal lokale verkooppunten terecht. Dirk: “Al onze honing is koud geslingerd en door onze eigen bijenvolken verzameld. De smaak en kleur is elk jaar anders, afhankelijk van de bloesems en het weer. Doorheen het jaar hebben we vaak verschillende variëteiten: vaste koolzaadhoning, fijne smeerbare fruithoning, vloeibare voorjaarshoning en zomerhoning met een rijke fruitige smaak. Die laatste is ook mijn persoonlijke favoriet.”

Het voorjaar staat ten huize Cristael steevast in het teken van de bijen. “Van april tot en met juni zijn we bijna dagelijks in de weer met imkeren. Het hele gezin helpt dan mee, onze twee kinderen hebben zelfs elk een eigen kast. We zetten ook regelmatig volken in voor bestuiving van groenten en fruit of in de zaadteelt. Bijen houden is een boeiende bezigheid en verveelt nooit”, besluit Dirk.

Info

Imkerij Cristael,
Varenstraat 5 (Olmen),
014/30 46 29

www.cristael.eu

Ook interessant voor jou