Skip to main content

Het is algemeen geweten dat de vraag naar alcoholarme en smaakvolle dranken steeds meer toeneemt. Jammer genoeg zijn de alternatieven in zo’n situaties beperkt. De meest voorkomende opties zijn een alcoholarm biertje of een zoete frisdrank. Daar gaat het genieten dan… Althans dat denken de meeste mensen!

Met mijn drankje, genaamd Selia&Scob, bied ik een oplossing voor deze situatie. Met mijn gezonde, smaakvolle en alcoholarme aperitief op basis van kombucha kunnen ook deze mensen meegenieten van het gezellige aperitief-gebeuren.

Wie ben ik? 
Ik ben Lowieze Lenaerts en ben in juni 2019 afgestudeerd aan de KU Leuven als Bio-Ingenieur. In mijn laatste jaar maakte ik kennis met de fascinerende en vernieuwende drank kombucha. Dit zorgde ervoor dat ik aan het Postgraduaat ‘Innoverend ondernemen voor ingenieurs’ begon. Een zeer praktijkgerichte opleiding dat o.a. een startup optie onder begeleiding aanbood. Dus mijn keuze was snel gemaakt: zelfstandig ondernemen zonder een uitdaging uit de weg te gaan. 

Wat is komubucha?
Mijn startup draait rond kombucha. Dit is een drankje op basis van thee en kruiden/fruit, waaraan een cultuur van gisten wordt toegevoegd (zoals bij bier) en deze zetten de aanwezige suikers om in lekker en gezonde zuren.  Door de verschillende thees en kruiden wordt telkens een ander en unieke smaak bekomen. Genieten op een gezonde én alcoholarme manier!

Bekijk hier een reportage op RTV

 

 

 

Info: 

Kombucha - Selia & Scob
Lowieze Lenaerts
Gustaaf Woutersstraat 20, 2490 Balen
0499/268612
lowieze@selianscob.be
www.selianscob.be
 

Proeven?

te verkrijgen bij
De Met Balen
Bar Krucke Balen
Koffieklap Balen
Sessibon Balen
Iverans Olmen
Pastorij Olmen

Te koop bij
Carrefour express Olmen 

Ook interessant voor jou