Skip to main content

Miekes ijs 

Guido Daems en zijn vrouw Mieke zijn al de vierde generatie binnen de Balense familie Daems die ijs maakt. “Dit gebeurt nog steeds volgens het oorspronkelijke recept van 'Va en Moe Zaand' uit het begin van de 20e eeuw”, weet Guido. “De crème wordt wel niet meer 'op de stoof' gekookt, daar zijn tegenwoordig gelukkig modernere technieken voor.”

Het ijs wordt ook niet meer naar de markt gebracht met een kruiwagen om het daar te verkopen, zoals vroeger. “Daar hebben we nu twee ijskarren voor die op ronde gaan in Balen en delen van Mol en Lommel. Wij komen ook ter plaatse met de ijskar voor grotere bestellingen, feestjes, jeugdkampen,... En we verhuren kleinere ijskarretjes zodat je je gasten bij een speciale gelegenheid zelf een aangename verfrissing kan aanbieden.”

Van april tot september kan je elke dag tot 22u ook een ijsje of een doos voor de diepvries afhalen in het afhaalpunt in Molenveld 31. “Behalve op maandag en vrijdag, dan zijn we gesloten”, voegt Guido toe. “Wie ons een bezoekje brengt, kan meteen zien hoe ons ijs gemaakt wordt. Op bestelling bereiden we ook ijstaarten op maat.”

 

Info:

Miekes IJs
Molenveld 31
2490 Balen

014 / 81 21 99

www.miekesijs.be

 

 

 

Ook interessant voor jou