Skip to main content

Verlooy Winery

Nippen van een echt Balens wijntje? Het kan zomaar! Na heel wat opleidingen en experimenten met verschillende soorten druiven en appels, richtte Hans Verlooy in 2014 een eigen onderneming op: Chappel&Co. “Ik selecteerde en plantte eerst in Rosselaar laagstam appelbomen, later kwamen er ook druivenstekken bij die geschikt waren voor de zand- en leembodem in Rosselaar, nl. Auxerois, Pinot Noir en Chardonnay,” vertelt Hans.

“In 2014 werd de laatste hand gelegd aan ons gebouw en onze wijnkelder, waar Verlooy Winery verschillende soorten wijnen maakt, maar ook speciale appelwijnen en zelfs mousserende wijnen,” vervolgt Hans fier. “We produceren ook fruitsappen op basis van appel en fruitmengelingen, zoals frambozen, blauwe bessen en cranberry”.

“Ik werk in mijn wijngaard en tijdens het productieproces volgens authentieke en traditionele principes met heel wat manueel werk: snoeien, beperken van het aantal vruchttakken, ontbladeren en een strenge selectie op het veld. Kwaliteit heeft voor mij altijd voorrang op kwantiteit! Enkel zo kan ik topproducten afleveren,” zegt Hans vastberaden.

Er zijn regelmatig degustatiecafé’s waar je de wijnen en sappen kan ontdekken

Info:

Verlooy Winery,
Jorishoevenweg 1,
0473 55 67 79

www.chappel.be

Ook interessant voor jou